Otevření úseků D11 a D35 Hradci prospělo, kamiony ubyly

Kolon v Hradci ubylo.
Kolon v Hradci ubylo.

Poté, co se na sklonku loňského roku otevřely úseky dálnic D11 a D35, kolony, které se tvořily hlavně na příjezdu od Pardubic, prakticky zmizely. Přínos úseků vidí Policie ČR ale i hradecký primátor. Pouze by kvitoval, aby úseky nebyly zpoplatněny. V tomto směru vede jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic. Informaci přináší Hradecký deník.

 

Současná dopravní situace se líbí primátorovi Hradce Alexandru Hrabálkovi (ODS). „Zlepšení je vidět hlavně na úsecích směrem na Ostravu. Došlo zejména k poklesu kamionové dopravy na těchto trasách, které zde v minulosti bohužel byly hlavní brzdou,“ uvedl primátor. Slabinu však vidí v tom, že po otevření úseků dálnic se jejich doposud nezpoplatněné úseky zpoplatnily. „Osobně jsem se domníval, že řidiči budou moci využít nové dálniční úseky jako obchvat i bez úhrady dálničního poplatku, což v současné době není možné. Z tohoto důvodu jsem proto požádal ŘSD, aby svůj krok přehodnotilo a ještě více tak pomohlo ulevit dopravě v našem městě,“ dodal pro Deník primátor.

Přínos dvou nových dálnic pro kraj vidí i Policie ČR. "Nově otevřený úsek dálnice D35 vedoucí od dálnice D11 až po obec Časy v Pardubickém kraji, přinesl větší plynulost silničního provozu převážně v jižní části Hradce Králové a také na silnici z Hradce Králové směrem na Holice. Provoz je plynulejší i na souběžně vedoucí silnici I/33 kopírující nově otevřený úsek D11," uvedl mluvčí krajských dopravních policistů Petr Dušek.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru