Parkoviště na střeše Futura ustoupí obchodům

Obchodní centrum Futurum se v následujících měsících rozroste o desítky nových obchodů. Ty vzniknou rozšířením prodejní polochy na střechu objektu, kde je v současné chvíli parkoviště. Jak informuje Hradecký deník, zákazníci o parkoviště nepřijdou, vozy se přesunou do nově budovaného parkovacího domu vedle areálu.

Nový parkovací dům vznikne ve dvoře areálu obchodního centra. Patipatrový objekt má i přes zrušení parkoviště na střeše zvýšit počet míst pro parkování z 1230 na 1580 míst. "Na rozdíl od stávajícího stavu jich většina bude krytých,“ doplnil pro Hradecký deník manažer Futura Libor Štichhauer. Stavba parkovacího domu bude hotová do léta letošního roku. Rozšíření obchodní plochy na střeše by pak mělo být hotovo v květnu 2012. V nových prostorách bude místo pro více než čtyři desítky nových obchodů. Půjde především o značkové oblečení, obuv, sport a sportovní oblečení, cestovní kancelář, ale také kavárnu.
Stavební práce budou probíhat za provozu a návštěvníků se dotknou minimálně. Pouze počátkem příštího roku dojde v souvislosti s přeměnou vstupního prostoru k dočasnému uzavření některých provozoven rychlého občerstvení.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.2.2011 19:50
Hradecan  (Nováček)
Další obchody?a není to zbytečné?vždyť Hradec je už přeobchodován.
8.2.2011 19:02
kranich  (Nováček)
Na střeše snad ničemu další obchody nevadí ne? Broučky, ptáčky ani další zvířátka tam neohrozej, město investorem taky není tak proč to firmu, která má zájem je tam postavit nenechat? Sama to má jistě nejlépe spočítané, že na tom prodělečná nebude. Značek, které v Hradci nejsou zastoupené je také dost. O naplnění tedy taky strach mít nemusíme.
8.2.2011 23:54
STDM  (Nováček +1)
Osobně ty hyper a ještě větší markety nepovažuji až za takový přínos, zvláště stojí-li na nevhodném místě ve městě. Komplikují dopravu a tím zhoršují životní prostředí. Nevím, jestli mi někdo bude umět vysvětlit přínos například Atria v centru města. Je to obrovský masiv s několika obchody, napůl parkovací dům, místo tržnice ani nevím, co tam dole v suterénu je.
Futurum povýší na ještě větší hypermarket.Ti, kteří rádi nakupují, to zřejmě uvítají. Asi se zvýší intenzita dopravy v místě.
Mnoho prodejen pod jednou střechou ještě neznamená kvalitu a široký sortiment.Určitě každý z nás se byl podívat v Paladiu v Praze. Stovky obchodů v hojné míře s oblečením, většinou málo kvalitním.
"Obdivuji" rodiny, které během svého nákupního zájezdu do Hradce dokáží během soboty či neděle obrazit i několik těch hypermarketů a těší je to. Ale každý jsme jiný.





Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme