Provoz v Hradci omezí uzavírky. U Alessandrie až do listopadu

U Alessandrie je doprava omezena.
U Alessandrie je doprava omezena.

Až do 12. listopadu 2023 bude úplně uzavřena komunikace v ulici Bratří Štefanů z důvodu nezbytné opravy povrchu vozovky. Pokládka nové asfaltové vrstvy by měla proběhnout ve svátek v sobotu 28. října, v den pokládky bude uzavřena i křižovatka u polikliniky. Náhradním termínem je pak 4. listopad. Odkloněna je i veřejná doprava.

"Po dohodě se stavbou jsme zajistili možnost vjezdu na nedaleké hotelové parkoviště a do parkovacího domu. Objízdná trasa bude vyznačena v ulicích tř.SNP, Kladská a Bratří Štefanů. Zvláštní pozornost věnujeme i naší městské hromadné dopravě. V plánovaném období provádění živičného krytu silnice od 28. října 2023 do 4. listopadu 2023 bude objízdná trasa se zastávkami platit i pro MHD," uvádějí hradecké technické služby v tiskové zprávě.

Pokládka nové asfaltové vrstvy by měla proběhnout ve svátek v sobotu 28. října, v den pokládky bude uzavřena i křižovatka u polikliniky. Náhradním termínem je pak 4. listopad.

Objízdná trasa pro vozidla bude vedena ulicemi Kladská, Lipová a třída SNP. Pomocná trasa ulicí Brandlova. Slezská ulice bude dočasně jednosměrná ve směru z Pospíšilovy třídy do ulice Jižní.

Uzavírka části ulice se dotkne i linek MHD č. 12, 25, 25Š, 33, 51 a 52. Spoje budou mít objízdnou trasu ulicemi Kubelíkova a Slezská.

Na základě této skutečnosti budou přesunuty zastávky. Zastávka Alessandria na ulici Bratří Štefanů bude zrušena bez náhrady, linky 12 a 33 nově zastaví na zast. Poliklinika 2 ve směru Stoletá a na zast. Alessandria na Pospíšilově třídě ve směru Pyrám.

Linky 25, 51 a 52 budou mít náhradní zastávku Alessandria poblíž Českého statistického úřadu v Myslivečkovy ul. ve směru Dům L, v opačném směru zastaví na zast. Alessandria na Pospíšilově třídě jako obvykle, jinak bude položená zast. Poliklinika 2 ve směru Orlice Park, ta bude před budovou OSSZ ve Slezské ulici.

Pro linku č. 25Š bude po dobu této uzavírky zastávka Alessandria zrušena bez náhrady. (Cestující mohou využít zastávky Poliklinika 2 nebo Škola SNP).

Uzavírka v ulici Akademika Bedrny

Do 7. října 2023 proběhne oprava povrchu místní komunikace v ulici Akademika Bedrny. Vzhledem k této opravě bude tato část ulice uzavřena. Z důvodu bezpečnosti bude na místě zřízena objízdná trasa, která bude jasně vyznačena přenosným dopravním značením. V případě nepříznivých klimatických podmínek je stanoven také náhradní termín opravy od 9. října 2023 do 14. října 2023.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme