Rekonstrukce Palackého ulice ovlivní provoz u muzea

Rozsáhlou rekonstrukcí projde v druhé půlce roku ulice Palackého v Hradci Králové. Silnice a chodníky dostanou nový povrch a lokalita získá punc bezpečnosti a novou vizáž. Stavení práce však díky dopravnímu řešení výrazně ovlivní provoz v celé oblasti přiléhajicí Muzeu východních Čech.

Rekonstrukce Palackého ulice se dotkne jak normálních občanů, tak firem. "Obchodníci budou v daném místě obslouženi v nouzovém režimu zásobování po dohodě se stavebníky. Taxislužba přemístí své vozy dočasně po dobu rekonstrukce do prostoru výjezdu z Velkého náměstí," uvedla tisková mluvčí magistrátu Jitka Vlčková. Po dobu rekonstrukce bude provoz v ulici Kotěrova za muzeem obousměrný, díky tomu nebude dočasně možné v této ulici podélně parkovat. Výjimkou zůstanou vyhrazená příčná stání v blízkosti zastávky MHD „Muzeum“, kde bude možné použít krátkodobý parking za účelem odvozu a dovozu dětí do mateřské školy.
Rekonstrukcí projde místní komunikace od Eliščina nábřeží po zaslepení do třídy ČSA včetně chodníků. „Cílem je zachování stávajícího režimu využití dopravního prostoru a vytvoření kvalitních podmínek pro chodce i osoby se sníženou pohyblivostí. V návrhu budou chodníky utvořeny ze zámkové dlažby a mozaiky s umělou vodicí linií ze slepecké zámkové dlažby. Nově bude díky rekonstrukci řešeno dokonalé povrchové odvodnění do upravených uličních vpustí,“ uvedl vedoucí investičního odboru královéhradeckého magistrátu Valentýn Avramov. „Práce by měly započít na začátku září a vzhledem k tomu, že rekonstrukci předchází v těchto dnech výměna vodovodního řadu, budou případná omezení spojená s touto městskou investiční akcí časově sladěná a nemusí se provádět na dvakrát,“ uzavírá Avramov.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme