Stavba terminálu finišuje

Stavba terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové se blíží ke konci. Nové autobusové nádraží, které vyjde zhruba na 375 milionů korun, má být zprovozněno v červenci.

"Pořád platí, že přes všechny technické problémy by stavba mohla být dokončená v červnu,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř.  V současné době se zastřešuje ocelová konstrukce, na kterou se natahuje speciální plachta. „Je přepnuta polovina ocelových konstrukcí.  Když začali přepínat druhou půlku, nechovalo se to úplně stejně a jsou tam centimetrové rozdíly. Zhotovitelé plachty musí rozměry upravit. Problémy se řeší denně,“ řekl náměstek Malíř.
Autobusové nádraží by mělo začít sloužit cestujícím první týden v červenci. „Dopravní podnik podal dopis, kde vyžaduje od Strabagu  platný termín předání stavby. Stavební část má být vyhotovena do 15. června. Kolaudace začne v druhé polovině května. Sítě a kanalizace jsou již zkolaudovány,“ dodal Malíř.
Původně měl terminál stát již vloni v  srpnu. Posouvání termínu ohrozilo čerpání šedesátimilionové dotace z evropských fondů, která byla vázaná na dokončení stavby do konce minulého roku. Dopravnímu podniku se podařilo získat výjimku ministerstva pro místní rozvoj a dotaci obdrží, pokud terminál bude zkolaudován do konce června. V případě, že firma Strabag nedodrží své závazky, následoval by soudní spor. Dopravní podnik již čerpal smluvní pokutu ve výši 80 milionů za nesplnění listopadového termínu dokončení nádraží.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.5.2008 22:44
Wiper (neregistrovaný)
Když jsme u toho terminálu, nezapomeňte na výstavbu metra.. Informace zde : wiper.cz/index.php?pg=clanky_vypis&id=510

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme