Univerzita Hradec Králové stále ještě přijímá studenty

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Šance ke studiu na Univerzitě Hradec Králové trvá, vedení univerzity se rozhodlo prodloužila termín k podání přihlášky ke studiu.

Přestože většina fakult univerzity dosud registrovala přibližně stejný počet zájemců o studium jako v loňském roce, byla na celé univerzitě prodloužena lhůta k přijímání přihlášek až do 15. března 2013, informoval o tom Ondřej Tikovský, mluvčí UHK.

Hlavním důvodem je podle vyjádření z UHK získat kvalitní uchazeče a mít možnost vybírat perspektivní talentované posluchače z většího počtu zájemců, nikoliv pouze obsadit všechna místa, která se ke studiu nabízejí. "Fakulty a vysokoškolský ústav univerzity jsou připraveny přijmout celkem 3 102 studentů, přitom kupříkladu jen na Fakultu informatiky a managementu je již nyní hlásí 2 900 zájemců," vyjádřil se mluvčí Tikovský.

Jednotlivé součásti univerzity si rozdělí kapacitu dle své velikosti a počtu oborů. "Filozofická fakulta může přijmout 525 studentů, Fakulta informatiky a managementu 727, na Pedagogickou fakultu se bude moci zapsat 1 331 kolegyň a kolegů, na Přírodovědeckou fakultu pak 348 a na Ústav sociální práce 171 posluchačů," upřesnil mluvčí.

Podrobnosti k přijímacímu řízení podávají jednotlivá studijní oddělení fakult a ústavu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme