V Hradci Králové a Pardubicích podraží MHD

Jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové a Pardubicích se od ledna 2004 zvýší. Jak uvedla tisková mluvčí hradeckého magistrátu Petra Krátká, o zvýšení cen rozhodly rady dvou největších východočeských měst na společném úterním jednání.
"Definitivní úpravu cen se všemi dalšími důsledky však musí ještě projednat obě městské rady samostatně," uvedla Krátká. Cestující v MHD zaplatí v obou městech za lístek totožnou částku. Lidé tak budou moci stále využívat možnosti, kdy na hradeckou jízdenku lze jezdit v Pardubicích a naopak. "Radní se shodli také na tom, aby v blízké budoucnosti byly nahrazeny stávající mechanické strojky, v nichž si cestující označují jízdenky, modernějším zařízením," dodala mluvčí. V úvahu podle ní připadají strojky s označováním času, které fungují už v některých jiných městech, nebo čipové karty. Náhrada mechanických strojků v autobusech a trolejbusech jiným zařízením umožní lidem v Pardubicích i Hradci Králové také cestovat s několika přestupy na jednu jízdenku. V současné době stojí jízdné v MHD v Hradci Králové i Pardubicích osm korun. Poslední cenová úprava proběhla k 1. červenci 2001, kdy se jízdné zvedlo o jednu korunu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.11.2003 20:44
ROLi-2003 (neregistrovaný)
hmm
Některá města?!?! Tyto staré vydlácké přístroje v MHD jsem viděl už jenom V Pardoubkách a v Hradci. Všude jinde jsou ty dikitální. Jo a jinak, doufám, že se to nedotkne někoho, kdo má 10měsíční lítáčku. No zatím čest a omlouvám se, že jsem v osmadváce poblil předevčírem večer ty schody. Ani nevím jestli je to pravda. Nepamatuju si to. Říkal mně to kámoš. ČUS.
16.11.2003 21:06
Ivana (neregistrovaný)
Jízdné
Je to zvláštní, že například tak velká města jako jsou Praha či Brno ma jí ve skutečnosti jízné levnější než Hradec a Pardubice. V Praze můžete jezdit 90min na jednu jízdenku i s přestupy a v HK musíte jet i jednu stanici za 8,-. Není to trochu paradox? Nenašlo by se jiné, levnější řešení? Myslím si, že by to cestující uvítali. Dík
17.11.2003 21:15
Jirka (neregistrovaný)
lenost
chápu, že jde o princip, ale jestli chcete jet jednu zastávku autobusem, tak si těch osm kaček prostě zaplaťte!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme