V Hradci Králové a Pardubicích podraží MHD

Jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové a Pardubicích se od ledna 2004 zvýší. Jak uvedla tisková mluvčí hradeckého magistrátu Petra Krátká, o zvýšení cen rozhodly rady dvou největších východočeských měst na společném úterním jednání.
"Definitivní úpravu cen se všemi dalšími důsledky však musí ještě projednat obě městské rady samostatně," uvedla Krátká. Cestující v MHD zaplatí v obou městech za lístek totožnou částku. Lidé tak budou moci stále využívat možnosti, kdy na hradeckou jízdenku lze jezdit v Pardubicích a naopak. "Radní se shodli také na tom, aby v blízké budoucnosti byly nahrazeny stávající mechanické strojky, v nichž si cestující označují jízdenky, modernějším zařízením," dodala mluvčí. V úvahu podle ní připadají strojky s označováním času, které fungují už v některých jiných městech, nebo čipové karty. Náhrada mechanických strojků v autobusech a trolejbusech jiným zařízením umožní lidem v Pardubicích i Hradci Králové také cestovat s několika přestupy na jednu jízdenku. V současné době stojí jízdné v MHD v Hradci Králové i Pardubicích osm korun. Poslední cenová úprava proběhla k 1. červenci 2001, kdy se jízdné zvedlo o jednu korunu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.11.2003 20:44
ROLi-2003 (neregistrovaný)
hmm
Některá města?!?! Tyto staré vydlácké přístroje v MHD jsem viděl už jenom V Pardoubkách a v Hradci. Všude jinde jsou ty dikitální. Jo a jinak, doufám, že se to nedotkne někoho, kdo má 10měsíční lítáčku. No zatím čest a omlouvám se, že jsem v osmadváce poblil předevčírem večer ty schody. Ani nevím jestli je to pravda. Nepamatuju si to. Říkal mně to kámoš. ČUS.
16.11.2003 21:06
Ivana (neregistrovaný)
Jízdné
Je to zvláštní, že například tak velká města jako jsou Praha či Brno ma jí ve skutečnosti jízné levnější než Hradec a Pardubice. V Praze můžete jezdit 90min na jednu jízdenku i s přestupy a v HK musíte jet i jednu stanici za 8,-. Není to trochu paradox? Nenašlo by se jiné, levnější řešení? Myslím si, že by to cestující uvítali. Dík
17.11.2003 21:15
Jirka (neregistrovaný)
lenost
chápu, že jde o princip, ale jestli chcete jet jednu zastávku autobusem, tak si těch osm kaček prostě zaplaťte!
Pro hlasování musíte být přihlášen(a)! Přihlásit se zde

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme