V hradecké MHD můžete platit esemeskou

Možnost úhrady jízdného prostřednictvím SMS zprávy zavedl tento týden Dopravní podnik města Hradce Králové. Nová služba by měla pomoci hlavně těm, kteří nemají zrovna s sebou adekvátní finanční prostředky na úhradu jízdného, využít ji mohou ale i turisté či návštěvníci města. Klasické papírové jízdenky se zatím rušit nebudou.

Jak informoval  podnik na svých webových stránkách, jízdenku je možné si objednat a zaplatit formou Premium SMS, což je služba, kterou lidé už dobře znají z různých spotřebitelských SMS soutěží či televizních hlasování. Podobným způsobem lze v Hradci platiti i za parkování.
Cestující si budou moci prostřednictvím SMS v Hradci Králové zakoupit dva typy jízdenek – přestupní za 18 Kč  - na 45 minut v pracovní dny v době od 04.00 hod do 19.00 hod (v pracovní dny v době od 19.00 hod do 04.00 hod a v sobotu, neděli a ve svátek bude jízdenka platit 60 minut) a na 24 hodin (celodenní) za 55 Kč. SMS jízdenky platí pro jízdu v obou tarifních pásmech MHD. Kromě jízdného pak ale uživatel zaplatí ještě za potvrzovací zprávu a to dle tarifu u svého operátora.
Do vozu smí cestující nastoupit pouze s přijatou platnou sms jízdenkou ve svém mobilu. Tuto obdrží přibližně 2 minuty od odeslání SMS zprávy. Při nástupu předními dveřmi je cestující povinen předložit přijatou SMS jízdenku řidiči ke kontrole. SMS jízdenku si pak cestující ponechá v mobilu po celou dobu přepravy pro případ přepravní kontroly.
Podrobný návod, jak hradit jízdné esemeskou, mohou cestující zjistit z informačních materiálů přímo v autobusech a trolejbusech MHD či na zastávkách.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme