V pivovaru začíná růst první parkovací dům v Hradci

V areálu bývalého pivovaru v Hradci Králové začíná v těchto dnech vznikat první parkovací dům pro veřejnost v krajském městě. Stavbaři nyní budují jeho nejnižší podlaží. Kryté garáže budou sloužit návštěvníkům nového administrativního centra i obyvatelům města a nabídnou 480 parkovacích míst. Nové podzemní parkoviště bude společně s budovou sálu zastupitelů kraje jedním z nových objektů zrekonstruovaného areálu bývalého pivovaru.
"Během října pokračovala betonáž dvou objektů podzemního parkingu. V jednom z nich se betonovaly sloupy čtvrtého, nejnižšího podzemního podlaží. Zároveň se vrtaly a lepily výztuže pro uložení stropu třetího podzemního podlaží do Milánské stěny," řekl radní Královéhradeckého kraje Tomáš Šubert, který na stavbu dohlíží.
Garáže budou mít po dokončení pět pater, která budou skryta pod plochou Pivovarského náměstí. Do parkoviště budou automobily směřovat dvěma vjezdy: z třídy ČSA a z Komenského ulice od zimního stadionu.
Kromě parkovacího domu či nového objektu, ve kterém budou nové prostory včetně sálu zastupitelstva, bude jednou z nových staveb také schodiště, jež lidem otevře přístup z Komenského ulice. S jeho stavbou začali stavbaři letos v létě. Nyní už jsou vybetonována další dvě poschodí. Prostor sousedních biskupských teras zajišťuje záporová berlínská stěna. Souběžně s betonáží schodiště se montuje také nová kanalizace podél objektu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme