V Šimkových sadech se může opět grilovat

Grily jsou opět v Šimkových sadech | Foto: TS HK
Grily jsou opět v Šimkových sadech | Foto: TS HK

Šimkovy sady po své rozsáhlé rekonstrukci od jarních měsíců opět slouží obyvatelům Hradce Králové jako zelené útočiště v srdci města. 

Především nyní, s příchodem horkého počasí a letních teplých podvečerů, uvítají návštěvníci návrat celkem tří grilů. Jejich používání je podmíněno opatrným zacházením, dodržováním bezpečnosti a  samozřejmě úklidem po grilování. Na to budou také dohlížet ve zvýšené míře královéhradečtí strážníci. 

„Místa pro grily vytipoval a posvětil architekt. Teď nastal po otevření sadů a s příchodem výrazně teplejšího počasí správný čas pro jejich navrácení,“ uvedl v minulém týdnu Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové, které grily do Šimkových sadů po úschově navrátily. 

Zájemci o nejen letní barbecue najdou grilovací místa na poloostrově u rybníčku a další dvě stojí v části sadů sousedící s katastrálním úřadem. Je potřeba si s sebou do Šimkových sadů donést kromě dobrot na gril i dřevo a uhlíky a samozřejmě počítat s tím, že po sobě návštěvníci musí uklidit.  

Dohled nad používáním grilů má nyní v popisu práce i Městská police Hradec Králové, kromě úklidu bude hlídat i přílišné popíjení alkoholu na veřejnosti. „V případě, že by někdo viděl kohokoliv ničit majetek, dělat nepořádek či výtržnosti, ať volá ihned strážníky na čísle 156,“ stručně informoval Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.6.2014 14:51
Tera (neregistrovaný)
Psi v parku
Co do nových sadů chodím, tak jsem tam strážníka nepotkala, jen spoustu volně pobíhajících psů. Sady jsou krásné a klidné, psům bych vstup zakázala tak, jako je to v Jiráskových sadech. Sady by měly být oázou klidu pro odpočinek, procházku či posezení a ne pro pohyb volně pobíhajících psů (nemluvě o výkalech v trávě).

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme