Za volant trolejbusu usedne Mikuláš, po Hradci vás sveze zdarma

Trolejbus bude řídit Mikuláš už po pětadvacáté v řadě
Trolejbus bude řídit Mikuláš už po pětadvacáté v řadě

Tradiční Mikulášský trolejbus nebude ve východočeské metropoli chybět ani v letošním roce. Družina pod taktovkou zaměstnanců Dopravního podniku města Hradce Králové vyrazí v sobotu 5. prosince do ulic už po pětadvacáté v řadě. Těšit se můžete na rozdováděné čerty s krásným andělem a spravedlivým Mikulášem, na spoustu zábavy i na drobné dárečky pro všechny hodné děti.

Mikulášská jízda startuje tuto sobotu od 15 hodin a pěti minut na zastávce Alessandria, odkud pokračuje směrem na Nový Hradec. „Akce je určena pro nejmenší cestující, kteří se se svým doprovodem svezou v mikulášském kloubovém trolejbusu Škoda 15 Tr s řidičem Mikulášem a spolu s andělem a čerty, kteří se postarají o skvělou zábavu,“ přibližuje vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Cestující budou při jubilejní jízdě obdarováni za básničku či písničku drobnými dárky.

Ulicemi Hradce bude sváteční trolejbus brázdit až do 18:30 hodin. O přestávkách bude akce probíhat na konečné stanici Nový Hradec Králové, kam jízda dorazí v 15:40. Program bude probíhat také od 16:44 hodin ve venkovním prostoru Terminálu hromadné dopravy a od 17:34 na stanici Malšovice U Čechů. „Mikulášská jízda je pro rodiče s dětmi či jejich doprovod bezplatná a věříme, že si jako každý rok nalezne v konkurenci jiných mikulášských akcí svoje místo a své spokojené cestující, které prosíme jen o dodržování pokynů doprovodné obsluhy,“ dodává František Meduna.

Trasa mikulášské jízdy:

v 15.05 hodin odjezdem ze zastávky Alessandria, Komenského ulicí a kolem Zimního stadionu na Nový HK

v 16.07 hodin z Nového Hradce Králové po trase linky č. 2 na Terminál HD

v 17.10 hodin  z Terminálu HD po trase linky č. 7 do Malšovic

v 18.00 hodin z Malšovic zpět po trase linky č. 7 na zastávku Stará nemocnice, dále na zastávku Průmyslová škola a po trase linky č. 6 k Alessandrii, kde akce končí.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme