Začíná další dopravní omezení, připravte se na zdržení

Volné silnice jen tak nebudou. Ilustračn foto
Volné silnice jen tak nebudou. Ilustračn foto

Je to přesně týden, co se v centru Hradce Králové rozběhla dlouho očekávaná rekonstrukce kruhového objezdu na druhém silničním okruhu u výpadovky na Brno, a cestování ve východočeské metropoli bude komplikovat další významné dopravní omezení. Dneškem počínaje začíná více než dvouměsíční rekonstrukce Koutníkovy ulice, která je hlavní výpadovkou z města směr Jičín a Náchod.

Rekonstrukční práce na pokládce nového povrchu a inženýrských sítích budou probíhat na cca 1,5 km dlouhém úseku od čerpací stanice Benzina až po kruhový objezd u ČKD. Opravy prováděné společností Eurovia CS přitom se uskuteční za provozu, pouze doprava bude ze stávajících tří pruhů zúžena na dva. Přitom toto místo je i za plného provozu jedním z nejvytíženějších v Hradci Králové a zejména v ranních a odpoledních hodinách se zde tvoří kolony.

"Práce byly rozděleny do několika navazujících etap dle postupu prací tak, aby byl v místě maximálně zachován provoz. Každopádně práce se neobejdou bez dopravního opatření v místě, které zaručí dostatečný a bezpečný prostor pro provedení prací a bezpečnost pracovníků. Proto bychom chtěli požádat všechny řidiče o dodržování stanovených rychlostí a o jejich trpělivost," uvedla tisková mluvčí společnosti Eurovia CS Iveta Štočková.

Kromě omezení rychlosti a svedení provozu do dvou pruhů se dají očekávat komplikace i kvůli příjezdu do objektů podél rekonstruovaného úseku. V něm se nacházejí kromě dvou čerpacích stanic i dvě křižovatky a řada provozoven různých společností.
Předpokládané ukončení prací je naplánováno na polovinu září.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme