Žižkovy kasárny si armáda nechá, nové parkoviště nebude

Hradečtí řidiči se jen chvíli mohli těšit na nová parkovací místa blízko centra. Nadějím, že by velké parkoviště mohlo vzniknout v Žižkových kasárnách, je konec. Armáda potvrdila, že si objekt hodlá ponechat a s jeho využitím počítá i v budoucnu.

Hradec si tak na rozsáhlý objekt s prostorným nádvořím musí nechat zajít chuť. "K vyklízení Žižkových kasáren nedochází. Stále tam působí složky ubytovací a stavební správy, vojenské policie, regionálního finančního odboru a budovy slouží také ke skladování materiálu. Jen jedna z dílčích složek tam ukončila svoji činnost," řekl Mladé frontě Dnes Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva obrany.
Určitá naděje ale městu zůstává. Teoreticky by postoj ministerstva obrany mohla ještě změnit chystaná nová koncepce, tzv. bílá kniha. Ani tak by ale město nemělo cestu ke kasárnám automaticky volnou. "V takovém případě by se objekt nabídl ostatním složkám státní správy, pokud by neměly zájem, pravděpodobně by byl na prodej. Jedním z kandidátů o koupi by mohl být i Hradec Králové," dodal MF Dnes Lukovský.
"S armádou se o převodu bavíme několik let. Je to strategické místo a bylo by výhodnější, kdyby kasárny získalo město než developerská firma," řekl nedávno k záměrům města Mladé frontě Dnes náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. "Tamní prostory bychom využili jako parkoviště, ale předpokládáme, že využití by našly i přilehlé budovy," upřesnil primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.
I kdyby se ale nakonec armáda rozhodla Žižkovy kasárny opustit, s největší pravděpodobností by upřednostnila prodej před darováním. Hodnota objektu je podle některých odhadů kolem 400 milionů korun.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme