Zprovoznění dálnice D11 skončí možná fiaskem

Nový úsek dálnice D11 začne řidičům sloužit v týdnu těsně před letošními Vánocemi. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počítá, že nový bezmála čtyřicetikilometrový úsek plnohodnotné dálnice D11 zprovozní 19. nebo 21. prosince. Vyplynulo to z dnešního kontrolního dne na dálnici D11.
Je však docela možné, že místo slavnostního otevření čeká motoristy pořádná blamáž. V současné době totiž hrozí, že asi nový patnáctikilometrový úsek dálnice před Hradcem Králové se nebude moci používat. Provizorní sjezd z dálnice, který se sice podaří ŘSD postavit včas, nebude možno používat kvůli stanovisku pardubické krajské hygienické stanice. Jak uvedl tiskový mluvčí královéhradeckého krajského úřadu Imrich Dioszegi, v současné době doprava na silnici II/333, kterou bude doprava používat, překračuje hlukové limity v obci Libišany a krajští hygienici s používáním silnice nesouhlasí.
ŘSD se brání tím, že po zprovoznění budou hlukové limity nižší než nyní, protože kamiony i staveništní doprava přes Libišany nebude jezdit. Na poplach bije i královéhradecký krajský úřad. "K takové situaci nesmí dojít. Okamžitě vyvoláme patřičná jednání, aby řidiči mohli používat celou dálnici," řekl hejtman  Královéhradeckého kraje Pavel Bradík.
Kvůli zatím nevypořádaným majetkovým vztahům není zatím možné dálnici asi pět kilometrů před krajským městem dokončit. "Nadále  budeme usilovat o dotažení kompletní dálnice do Hradce Králové, kde ale tato dopravní tepna nesmí skončit. Chceme, aby výstavba dálnice pokračovala do Jaroměře a dál na polské hranice," uvedl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.11.2006 20:39
Xaver (neregistrovaný)
dálnice
Součástí stavebního povolení nebylo stanovisko hygieniků? Že by černá stavba nebo docela obyčejný šprajc?
17.11.2006 17:55
Honza z HK3 (neregistrovaný)
pokracovani D11 az do HK?
@redakce a vsichni: Nevite,jak je to s pozemky a dokoncenim dalnice primo az k Hradci?Dekuji vsem za seriozni informace!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme